facebook tracking
Departments

Systems

Connect
Mjukvara, elektronik och automation

Affärsområdet Systems samlar våra tjänsteerbjudanden inom mjuk- och hårdvara, automation och elkonstruktion.

Säker digitalisering och automatisering

Digitalisering och automatisering driver utvecklingen i många branscher, vilket ställer allt högre krav på säkerheten. Systems tillhandahåller tjänster inom mjukvara, elektronik och automation, med kompetens för att stärka våra kunders konkurrenskraft.

Säkerhetsaspekterna är särskilt omfattande för uppkopplade produkter. Internet of Things driver frågan om säker kommunikation, ett område vi har utvecklat djup kompetens inom genom vårt specialistområde Connected Device Security.

Specialistområdet Connected Device Security

Vår vardag blir allt mer uppkopplad. Bilar, mobiltelefoner, armbandsur, vårdutrustning, fitnessutrustning, hörapparater, kylskåp, övervakningskameror, mediaspelare, larmsystem, dörrlås och hemautomation ansluts till Internet. Samtidigt flyttar samhällsfunktioner som sjukvård, bank, försäkring, kommunikation och fritid till nätet. Automatiseringen av uppkopplade enheter ökar också inom industrin.

Men både den tekniska utvecklingen och rättsväsendet släpar efter när det gäller säkerhet och integritetsskydd. Många företag vet varken hur de ska ta sig an säkerhetsfrågorna eller är medvetna om de risker som finns. Samtidigt sker både kunskapsutveckling och standardisering snabbt inom området. Säkerheten hos alla dessa produkter och tjänster blir en viktig fråga för allt fler företag.

Knightec erbjuder spetskompetens inom specifikation, test, verifiering och validering när det gäller säkerhet för anslutna produkter och tjänster. Våra konsulter har god förståelse för säkerhetskrav vid nyutveckling av både elektronik och mjukvara.

Knightec kan även hjälpa kunder som vill arbeta i enlighet med nya standarder, metodiker och krav som till exempelvis dataskyddsförordningen GDPR, olika ISO-, IEC och IEEE-standarder.

 

Culture and Values

I vår företagskultur ligger att jobba i team med mångfald i kompetens och bakgrund. Vi vill prova nya arbetssätt och utmana varandra. Då utvecklas vi som individer och företag och lever efter vår mission - att skapa en bättre framtid genom utveckling av människor och teknik.

Vi vill våga vara bäst, visa omtanke och överträffa förväntningar. Det gör oss till en uppskattad partner hos våra kunder. Samtidigt som vi internt har en familjär stämning. 

Vårt engagemang visar sig också genom våra skolsamarbeten där vi inspirerar unga att intressera sig för teknik. 

Har du ambitionen att göra skillnad på riktigt i samhället och konsultbranschen? Då har vi samma intresse.

 

Förmåner - Knightec

 • Semester

  Vi erbjuder 25 dagars semester med två extra dagar efter tre års anställning. Övertid och restid erbjuds liksom möjlighet att bygga en komptidsbank.

 • Friskvård

  Vi erbjuder ett friskvårdsbidrag på upp till 4.000 kr/år.

 • Pension/Rådgivning

  Möjlighet till löneväxling, pensionsrådgivning och tillgång till doktor.se

 • Konferens

  Årlig konferens (Sverige/utomlands), kompetensseminarium. kund- och medarbetarektiviteter.

Already working at Knightec?

Let’s recruit together and find your next colleague.

email
@knightec.se
Teamtailor

Career site by Teamtailor