facebook tracking
Departments

Technology

Connect
Konstruktion, beräkning och design

Affärsområdet Technology samlar våra tjänster inom design, konstruktion och beräkning.

Produktutveckling i världsklass

Vi erbjuder spetskompetens för att driva produkt- och processutveckling genom en produkts hela livscykel. Det kan handla om att utveckla en ny produktidé från skiss till färdigproducerad produkt eller att till exempel konstruera nya lyftverktyg och fixturer.

Vi är verksamma i branscher som fordon, medicinteknik, säkerhet, rymd och tillverkningsindustri. Våra uppdrag utförs antingen som kompetensförstärkning i kunders projekt, funktionsåtagande där vi ansvarar för en enhet eller funktion hos kunden eller genom leverans av ett paketerat erbjudande. Det kan vara allt från mindre utvecklingsuppdrag som utförs av ett team till en komplett installerad och driftsatt utrustning hos kund.

Vi arbetar i team, har ett effektivt erfarenhetsutbyte och verkar för ett nära samarbete mellan alla våra kontor och kunder. Vi strävar efter att etablera långsiktiga partnerskap. Ambitionen är att bidra till att öka våra kunders konkurrenskraft och hjälpa dem att lösa sina utmaningar inom produktutveckling och produktion, inte bara det som de efterfrågar.

Vi använder ofta virtuella lösningar för att koppla upp oss mot kundernas system. Fördelen är kortare och mer kostnadseffektiva leveranser samtidigt som kunden kan fortsätta fokusera på kärnverksamheten och slipper göra avsteg från det arbetet. Affärsområdet finns representerat på Knightecs samtliga kontor i Sverige.

Specialistområde Sustainable Plastic Design

Hållbarhet är en av de främsta utgångspunkterna inom produktutveckling. Det handlar om hur produkter konstrueras, tillverkas och används. Materialval, lätta konstruktioner och att produkten en dag går att återanvända eller återvinna är också viktigt.

Vi arbetar med uppdrag i branscher som fordon, medicinteknik och konsumentvaror och vet att plastkonstruktioner idag utgör en central del av många produkter. Plast är både lätt och starkt och kan ersätta tyngre och dyrare detaljer. Knightec har specialistkunskap i hur man konstruerar i plast på ett hållbart sätt. Vi erbjuder spetskompetens för hur man konstruerar en artikel så att den blir stark i de områden som är särskilt utsatta, hur man tillverkar den i ett verktyg och hur man minskar tiden för att ta fram verktyget. Det handlar om kreativ design, materialval och hur ytorna skapas så att vikt och kostnad kan reduceras. Genom att tidigt designa och utveckla en produkt på rätt sätt ökar även hållbarheten och användarbarheten.

Culture and Values

I vår företagskultur ligger att jobba i team med mångfald i kompetens och bakgrund. Vi vill prova nya arbetssätt och utmana varandra. Då utvecklas vi som individer och företag och lever efter vår mission - att skapa en bättre framtid genom utveckling av människor och teknik.

Vi vill våga vara bäst, visa omtanke och överträffa förväntningar. Det gör oss till en uppskattad partner hos våra kunder. Samtidigt som vi internt har en familjär stämning. 

Vårt engagemang visar sig också genom våra skolsamarbeten där vi inspirerar unga att intressera sig för teknik. 

Har du ambitionen att göra skillnad på riktigt i samhället och konsultbranschen? Då har vi samma intresse.

 

Förmåner - Knightec

 • Semester

  Vi erbjuder 25 dagars semester med två extra dagar efter tre års anställning. Övertid och restid erbjuds liksom möjlighet att bygga en komptidsbank.

 • Friskvård

  Vi erbjuder ett friskvårdsbidrag på upp till 4.000 kr/år.

 • Pension/Rådgivning

  Möjlighet till löneväxling, pensionsrådgivning och tillgång till doktor.se

 • Konferens

  Årlig konferens (Sverige/utomlands), kompetensseminarium. kund- och medarbetarektiviteter.

Already working at Knightec?

Let’s recruit together and find your next colleague.

email
@knightec.se
Teamtailor

Career site by Teamtailor